اطلاعات تور
اطلاعات مسافران
پرداخت
- قیمت برای هر نفر: 1,400,000تومان
تور طبیعتگردی یکروزه روستای پلکانی ماسوله و مرداب سبز سراوان { زمستان1403 }
تور شمال، تور یکروزه شمال روستای پلکانی ماسوله و دریاچه و مرداب سبز سراوان زمستان 1403 تور ماسوله ، تور ارزان شمال ، تور یکروزه ماسوله از تهران و کرج 1403 تور یکروزه مرداب سبز سراوان 1403
مبدا و مقصد
شرایط استفاده
جهت مشاهده تاریخها و رزرو تاریخ خود وارد قسمت مشاهده و خرید شوید.
خریداران محترم لطفاً پس از ثبت خرید جهت اعلام مشخصات خود و هماهنگی های لازم تماس گرفته شود.
شماره واتساپ آژانس 09054480389-09054480390
66567643-66567644 شماره دفتر آژانس سفرهای دور و نزدیک
توجه فرمایید : حتما پس از ثبت نام مشخصات کامل مسافرین شامل:
اسم و فامیل،کد ملی،تاریخ تولد کامل ،نام تور و تاریخ انتخاب شده خود را به شمارهای
تلگرام و واتساپ 09054480389-09054480390 ارسال نموده تا ثبت نام کامل و تایید
شود درغیر اینصورت هیچگونه مسئولیتی بر عهده آژانس نمیباشد.
ضمنا اطلاع رسانی و برنامه سفر از طریق همان شماره چند ساعت قبل از حرکت
برای ثبتنام کننده ارسال میگردد.
ویژگیها
تور یه روزه مهیج به روستای پلکانی ماسوله ، جنگل و مرداب سبز سراوان
به همراه صبحانه و پذیرایی برگشت
بیمه
اتوبوس توریستی
ناهار در رستوران بر عهده مسافر
وسیله نقلیه توریستی
پذیرایی صبحانه
نهار برعهده مسافر
پذیرایی برگشت
کلیه ورودیها و هزینه ترانسفر محلی (نیسان یا مینی بوس)برعهده مسافر می باشد
بیمه حوادث گروهی مسافران و همراهی لیدر مجرب و حرفه ای
خرید و رزرو مسافر از سایت به منزله مطالعه شرایط و قبول آنها میباشد.
توضیحات
تور ماسوله و مرداب سبز سراوان با آژانس سفرهای دور و نزدیک
تور ماسوله یکی از پر طرفدارترین تورهای یکروزه شمال میباشد که هر هفته بصورت گروهی و با اتوبوس توریستی همراه با راهنما و خدمات ویژه توسط آژانس مسافرتی سفرهای دور و نزدیک اجرا میگردد.
ماسوله کجاست؟
ماسوله را باید تنها یکی از صدها و شاید هزاران جاذبه دیدنی استان گیلان و منطقه تالش دانست که همه ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی را جذب خود میکند. ماسوله شهری زیبا و کوهستانی است که جمعیت زیادی ندارد و مردم با مهر و محبت در خانههای خاص و بینظیر خود، کنار هم زندگی میکنند. قطعا در کتابهای درسی و یا فیلمهای مستند، درباره خانههای منحصر به فرد ماسوله شنیدهاید که سقف یک خانه، حیاط خانه بالایی است و به این شکل مردم در کنار هم در نزدیکترین فاصله زندگی میکنند. روستای ماسوله دارای مناظر بینظیر طبیعی و همچنین جاذبههای تاریخی بسیار دیدنی است که بسیاری از آنها جزء میراث فرهنگی و تاریخی ایران به شمار میآیند.
به چه شکل میتوانیم به ماسوله سفر کنیم؟
ماسوله در فاصله 400 کیلومتری از تهران واقع شده است و برای سفر به آن روشهای مختلفی را پیش روی خود دارید که در این قسمت آنها را به شما معرفی میکنیم.
سفر به ماسوله با وسیله نقلیه شخصی
همانطور که اشاره کردیم، ماسوله در فاصله 400 کیلومتری شمال غرب تهران و در نزدیکی شهر زیبای فومن واقع شده است. برای سفر همراه وسیله نقلیه شخصی، باید ابتدا تهران را به سمت قزوین ترک کنید و وارد بزرگراه قزوین – رشت شوید. تقریبا نرسیده به رشت، با تابلوهای خروجی فومن رو به رو خواهید شد. به سمت فومن تغییر مسیر دهید و سپس به دنبال تابلوی خروجی ماسوله بگردید. البته باید گفت که مسیر از فومن تا ماسوله کوهستانی خواهد بود و کیفیت جاده به شدت افت میکند. این مسیر به صورت کلی طولانی و خسته کننده است اما در طول مسیر میتوانید از جاذبههای طبیعی لذت ببرید.
سفر به صورت گروهی به همراه تور
خوشبختانه در حال حاضر بسیاری از موسسات توریستی، تورهای یک روزه یا چند روزه گروهی ماسوله را برگزار میکنند. تور ماسوله به دلیل مقرون به صرفه بودن، یکی از تورهای محبوب محسوب میشود. شما با شرکت در این تورهای گروهی، دیگر لازم نیست تا مدت طولانی رانندگی کنید و خطرات جاده را به جان بخرید. در سفرهای گروهی، معمولا سوار بر وسایل نقلیه توریستی با امکانات عالی خواهید بود و رانندهای حرفهای فرمان را به دست میگیرد که شناخت کافی بر جاده دارد. به همین خاطر بدون احساس خستگی، میتوانید از شهر زیبای ماسوله لذت ببرید.
جاذبههای دیدنی ماسوله
ماسوله در منطقه خارق العاده تالش واقع شده است و قطعا همانطور که انتظارش را دارید، دهها جاذبه طبیعی مختلف را در دل خود جای داده است. پس در این قسمت قصد داریم تا گوشهای از این همه زیبایی را به شما معرفی کنیم.
پارک جنگلی ماسوله
پارک جنگلی ماسوله را میتوان یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری این روستای زیبا و تمام خطه سرسبز شمال کشور دانست. در پارک جنگلی ماسوله که یک منطقه محافظت شده محسوب میشود، میتوانید شاهد حضور گونههای گیاهی بسیار زیبایی همچون توسکا، راش، ممرز، درخت فندق، درخت آزاد و انواع گیاهان دارویی باشید. فضای این جنگل بسیار خیره کننده است. روی درختان و سنگها خزه بسته و پرندگان کوچک در لا به لای درختان مشغول بازی هستند. یک بار که ریه خود را از هوای جنگل پر و خالی کنید، احساس میکنید که چندین سال جوان شدهاید!
آبشار لار چشمه
اصلا تعجبی نیست که در ماسوله آبشارهای مختلفی وجود داشته باشد! البته که آبشار لار چشمه تنها یکی از چندین آبشار دیدنی منطقه تالش به حساب میآید. این آبشار زیبا مستقیما از چشمهای شیرین و جوشان که در ارتفاع شش متری زمین قرار گرفته است، نشات میگیرد و منظره خارق العادهای را به وجود میآورد. در این منطقه هم میتوانید به دل طبیعت بزنید و خودتان را تا چشمه برسانید و هم اینکه به دیدن منظره از دور کفایت کنید و در داخل رستورانهای محلی اطراف، یک کاسه آش سنتی خوشمزه نوش جان کنید!
آبشار کوشم
اگر دسترسی به آبشار لار چشمه برای شما دشوار است و به دنبال آبشاری با دسترسی سادهتر هستید، ما به شما آبشار کوشم را معرفی میکنیم. این آبشار در فاصله کمی از روستای ماسوله واقع شده است و با حدود یک ساعت پیادهروی در مسیری با شیب ملایم، میتوانید خودتان را به این آبشار دیدنی برسانید. آبشار کوشم در یک دره جنگلی با ارتفاع 30 متر واقع شده است که در امتداد رودخانه قرار دارد. اگر به آبتنی علاقه دارید، باید بگوییم که میتوانید وارد حوضچه زیر این آبشار شوید و از فشار آب آبشار بر روی سر خود لذت ببرید!
ماسوله گیلان
ماسوله گیلان از جاهای دیدنی فومن و شهری سنتی و قدیمی است که با وجود خانههای زردرنگ در پسزمینه سبز جنگل و کوههای خوشرنگ در دنیایی مهآلود، بیشتر شبیه به یک تابلو نقاشی یا کارت پستال است. ماسوله یکی از معدود شهرهای بدون وسیله نقلیه موتوری در دنیا است که با کوچه باغهای باریک و پلهپله، تردد هرگونه وسایل نقلیه را غیرممکن کرده است.
اگر بهدنبال فرار از شلوغی شهر هستید، به ماسوله پناه ببرید؛ شهری که هر روز صبح با آواز خروسها و بوی مطبوع نان محلی بیدار میشود. در سفر به ماسوله گیلان طوری برنامهریزی کنید که حداقل یک شب در این شهر اقامت داشته باشید؛ زیرا پیادهروی شبانه و تجربه قدم زدن در صبحگاه مهآلود ماسوله بهقدری فوقالعاده است که نباید بهسادگی از آن غافل شوید.
ماسوله، بدون شک یکی از بهترین مناطق ایران برای خستگی در کردن و پناه بردن به طبیعت است. شما در ماسوله بهمحض بیرون آمدن از در اقامتگاه خود، حس میکنید که به یک قرن پیش و در دل یک روستای تاریخی سفر کردهاید.
تاریخچه ماسوله
ماسوله، شهری با قدمتی از ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ سال است. ماسوله قدیم که با نام «کهنه ماسوله» نیز شناخته میشود، در فاصله پنج کیلومتری غرب جاده ماسوله به خلخال و ۶ کیلومتری شمال غرب شهر فعلی ماسوله قرار گرفته است و سکونتگاه اولیه و قدیمی اهالی این شهر بوده است. نخستین کاوشهای باستانی در این محوطه توسط هیئت پژوهشکده باستانشناسی سازمان میراث فرهنگی استان گیلان از شهرستان فومن در شهریور ماه ۱۳۷۴ انجام شد.
یافتههای باستانشناسان از معادن آهن و کورههای ذوب فلزات نشان داد که کهنه ماسوله در قرن پنجم تا هشتم هجری از مراکز مهم ایران در زمینه فلزکاری به شمار میرفته است. یکی از کشفیات گروه باستانشناسی، سفالهای آبدار با رنگهای متنوع، متعلق به دوره سلجوقی بود که اهمیت و اعتبار تاریخی این شهر را نشان میدهند. پس از این کشفیات، کهنه ماسوله در شهریور سال ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
دلیل کوچ اهالی ماسوله از کهنه ماسوله به شهر فعلی، به نظر زلزلهای بزرگ در سال ۸۹۰ هجری قمری بوده است. البته طبق روایتی دیگر، همهگیری بیماری طاعون در سال ۹۴۳ هجری قمری، دلیل اصلی کوچ مردم بوده است. بنابراین، شهر فعلی ماسوله از قرن هشتم هجری (قرن چهاردهم میلادی)، محل زندگی اهالی کهنه ماسوله و دیگر نقاط مختلف ایران بوده است.
از تحولات معاصر در ماسوله فعلی میتوان به تاسیس کتابخانه عمومی ماسوله با هزار جلد کتاب خطی در سال ۱۲۸۹، تاسیس نخستین مدرسه دولتی در سال ۱۲۹۳، رویارویی قوای جنگل با قوای روس در جریان اشغال ایران در جنگ جهانی اول در بهمن ۱۲۹۴، تاسیس اداره پست در سال ۱۲۹۵، تاسیس شهرداری در سال ۱۳۱۱، تعطیلی شهرداری در سال ۱۳۱۸ (شروع مجدد در سال ۱۳۴۱) و راهاندازی تلفن در سال ۱۳۱۶ اشاره کرد. اهالی ماسوله نقش مهمی در تاریخ جنبش جنگل در برابر تهاجم روسیه و بریتانیا به عهده داشتهاند. ماسولهایها به قوای جنگل کمک میکردند و عدهای مانند شهید باباغلامعلی در کنار آنها میجنگیدند.
پس از احداث جاده ارتباطی جدید بین گیلان و آذربایجان، جنگ جهانی دوم و هرج و مرج ناشی از آن و قحطی ۱۳۲۰، ماسوله بیشتر جمعیت خود را از دست داد و کاروانسراهای شاهراه ارتباطی شمال و آذربایجان و همچنین بازار داد و ستد، صنایع فلزی و چرم ماسوله از رونق افتادند. ماسوله زمانی نقطه اتصال زنجان، گیلان و آذربایجان بود؛ اما احداث جاده جدید، ماسوله را به انزوا کشاند. به همین دلیل، بسیاری از مردم ثروتمند ماسوله به پایتخت، سایر شهرهای بزرگ و خارج از کشور مهاجرت کردند.
نحوه پیدایش ماسوله
یکی از فرضیههای شکلگیری شهر ماسوله به قرن سوم هجری قمری برمیگردد؛ زمانی که «آقاسید جمال الدین اشرف» در حال فرار از طارم بود و «عون بن محمد بن علی»، یکی از همراهان مجروح او به این منطقه پناه آورد. وی قبل از مرگ از چوپانی درخواست کرد تا او را در همین محل به خاک بسپارد. گفته میشود پس از خاکسپاری عون بن محمد بن علی، چوپانها کم کم گرد مزار او جمع شدند و در گذر زمان، خانهها و بناهایی در آنجا ساختند و کهنه ماسوله بهتدریج شکل گرفت.
برخی نیز بر این باور هستند که پس از مرگ «سالوک معلم» بههمراه دو تن از شاگردانش به نامهای «عین علی» و «زین علی» که از مبلغین دین اسلام بودند، مردم گرد مزار آنها جمع شدند و کهنه ماسوله را شکل دادند.
ماسوله در زمان حکومت فتحعلی شاه قاجار، تحت اختیار ارتش بود و وظیفه ساخت گلوله برای توپخانه ایران را به عهده داشت. در زمان «رابینو»، سرکنسول دولت بریتانیای کبیر در شهر رشت در اوایل قرن بیستم، ماسوله دارای ۵ محله، دو یا سه کاروانسرا، دو حمام و بازاری با ۴۰۰ دکان بود که در زمستانها خالی میماندند.
وجه تسمیه ماسوله
نام شهر ماسوله با تلفظ اصلی «موسلاه» (Mooslah) به زبان تالشی از قرن هشتم و نهم هجری به بعد به همین صورت کنونی بوده است. برخی افراد نام شهر ماسوله را برگرفته از نام کوهی در جوار ماسوله به نام «ماهسالار» میدانند. این عده میگویند که نام این ناحیه در ابتدا «ماسالا» بوده است و بعدها به ماسوله تبدیل شده است.
طبق روایتی دیگر، کلمه «ماسوله» از دو واژه «ماس» بهمعنای «کوه و مانع» و «اوله» بهمعنای «بلند» تشکیل شده است که در ترکیب با «های» تصغیر به مفهوم «مانند» آمده است. به همین علت میتوان نام ماسوله را «کوه بلند» و «کوه مانند» معنا کرد. در زبانهای سانسکریت و پهلوی، ماسوله بهمعنای «ماه کوچک» یا «سرزمین ماه کوچک» نیز است.
طبق گفته برخی افراد نام ماسوله برگرفته از «موصل»، شهری در اقلیم کردستان است. این عده اعتقاد دارند که اهالی ماسوله در ابتدا کرد بودهاند و آیین آنها ایزدی بوده است. البته این روایت، پشتوانه تاریخی محکمی ندارد و بسیاری از پژوهشگران، آن را یک تعبیر سطحی میدانند.
با توجه به شباهت نام ماسوله به نام «ماسال» (شهری در نزدیکی ماسوله) و روستایی به نام «ماسوله خانی» در شهرستان ماسال و همچنین «کهنه ماسوله» در زبان تالشی، میتوان با قطعیت گفت که مردم ماسوله از کهنه ماسوله به شهر فعلی ماسوله در قرن هشتم هجری نقل مکان کردهاند.
معماری ماسوله
معماری ماسوله، متعلق به دوران زندیه است و مانند بسیاری از یگر نقاط کوهپایهای کشورمان بهصورت پلکانی ساخته شده است. از روستاها و شهرهای پلکانی ایران میتوان به روستای کنگ در خراسان رضوی، اورامان در کردستان، کزج در اردبیل و وفس در استان مرکزی اشاره کرد. ماسوله به فراخور آب و هوا، شیب زمین، برای دفاع راحتتر در برابر غارتگران و البته برخورداری از معماران متبحر بهصورت زنجیروار ساخته شده است.
مصالح استفاده شده در خانههای پلکانی ماسوله، چوب، سنگ و خشت است. این خانهها معمولا دو طبقه هستند و خانه یک طبقه یا سه طبقه کمتر در این شهر دیده میشود. دالان، سیاهچال، انبار، پلههای بلندی که ارتباط طبقه همکف و طبقه دوم را میسر میکنند، پشن (توالت)، چغم (اتاق نسبتا بزرگ برای پذیرایی از مهمان)، نشیمنگاه دائمی ساکنان خانه که اتاق کوچکتری نسبت به هال است، «سومه» (مقر زمستانی خانواده) و تالار که ایوان کوچکی را شامل میشود، از جمله بخشهای اصلی یک خانه در ماسوله هستند.
بهطور کلی هر خانه ماسوله از دو قسمت تشکیل میشود؛ قسمت زمستانی و قسمت تابستانی. قسمت زمستانی که در زبان محلی با عنوان «سومه» شناخته میشود، اتاق کوچکی است که در عقب خانه قرار دارد و نور چندانی به آن نمیتابد. تنها نقطه نورگیر این اتاق کوچک، «لون» نام دارد. در وسط قسمت زمستانی خانههای ماسوله، یک کوره برای آشپزی و درست کردن غذا و البته تامین گرما تعبیه شده است. شما همچنین در این بخش از خانه با طاقچههایی روبهرو میشوید که روی آنها ظروف چینی و مسی چیده شدهاند.
قسمت تابستاننشین یا «اتاق پیشخوان»، دارای پنجرههای ارسی چوبی مزین به شیشههای زیبا و رنگارنگ و چند طاقچه جانبی برای ظروف و وسایل است. از این بخش خانه تنها در فصل تابستان استفاده میشود. در برخی از خانههای ماسوله، علاوه بر قسمت تابستاننشین، اتاقکی روی بام ساخته شده است که در زبان محلی به آن، «برج» میگویند. بام خانههای ماسوله متمایل به کوه ساخته میشوند و قسمت پیشین منازل بر عقب آنها مسلط است.
دریاچه سراوان
چشمانداز طبیعی زیبا، درختان سر به فلک کشیده، رودخانههای خروشان و جنگل بکر، بخشی از جذابیتهای اطراف دریاچه سراوان هستند؛ اما دریاچه سراوان مشهورترین جاذبه پارک جنگلی سراوان به شمار میرود. گردشگران زیادی در طول سال برای بازدید از مرداب سراوان به این منطقه سفر میکنند. سراسر استان گیلان را جنگلهای سبز و جاذبههای طبیعی فرا گرفته است که این استان را به یکی از پر ترددترین مقاصد گردشگری و طبیعت گردی در ایران تبدیل کردهاند.
معرفی دریاچه سراوان
دریاچه سراوان جاذبه بکر پارک جنگلی سراوان و از جاهای دیدنی رشت در نزدیکی شهر است. این دریاچه در سمت چپ ورودی فاز دوی پارک جنگلی سراوان قرار دارد و منظره زیبای آن جلوهای خاص به این پارک جنگلی بخشیده است. در نگاه اول بسیاری از گردشگران تصور میکنند که چمنزاری گسترده در مقابلشان قرار دارد؛ اما اینطور نیست. خزههای حاصل از رطوبت محیط و نوعی آفت در درختان منطقه، با پوششی سبز سراسر دریاچه را پوشاندهاند.
پوشش سبز روی دریاچه، مرداب سراوان را به یکی از پرطرفدارترین جاذبههای گیلان، تبدیل کرده است. دریاچه سراوان و پارک جنگلی اطراف آن جادهای مناسب و فاصلهای نزدیک تا شهر رشت دارند که این مطلب نیز تاثیر بیشتری بر محبوبیت این منطقه گذاشته است.
دریاچه و پارک جنگلی سراوان در جنگلی به مساحت ۱ ۴۸۷ هکتار قرار گرفتهاند که ۲۱۰ هکتار آن حفاظت شده است. سایر بخشهای جنگل سراوان برای تفرج در این منطقه بسیار مناسب هستند. پارک جنگلی سراوان در گستره طولی ۷۶۰۰ کیلومتر با عرض شرقی-غربی دو کیلومتر قرار دارد و در سال ۱۳۷۰ این قسمت را بهمنظور بهرهبرداری با عنوان پارک جنگلی، از جنگل سراوان جدا کردند.
اگر برای بازدید از مرداب سراوان رشت صبح هنگام را انتخاب کنید، منظره دریاچه و جنگل سرسبز در میان مه صبحگاهی شما را مبهوت خواهد کرد و گشت و گذار روی دریاچه سراوان در میان درختان سر به فلک کشیده برایتان خاطراتی فراموشنشدنی خواهد ساخت. در طول حرکت روی مرداب سراوان میتوانید ماهیهای زیادی را در آب ببینید.
در سفر به شهر رشت حتما زمانی را به بازدید از پارک جنگلی و مرداب سراوان اختصاص دهید. سفر به شهر رشت بدون تماشای زیباییهای این منطقه، تمام نمیشود.
اگر قصد مسافرت به این شهر زیبا را دارید با سفرهای دورونزدیک همراه ما باشید تا دیدنیهای این شهر را به شما معرفی نماییم.
دریاچه سراوان کجاست؟
دریاچه سراوان در سمت چپ ورودی فاز دوم پارک جنگلی سراوان قرار گرفته است. این منطقه از توابع بخش سنگر شهرستان رشت است و از قدیمیترین عرصههای جنگلی در ایران به شمار میرود. برای رفتن به دریاچه سراوان باید به پارک جنگلی سراوان در کیلومتر ۱۷ اتوبان رشت-قزوین بروید. این پارک در سمت غرب جاده قرار دارد. پارک جنگلی سراوان در حد فاصل رشت تا سیاهکل، در محدوده وسیعی از جنگل سراوان قرار دارد. این پارک جنگلی از شرق به اتوبان رشت-قزوین، از جنوب به روستای کچا، از غرب به روستای بهدان و از شمال به جاده نیروگاه میرسد.
فاصله تهران تا پارک جنگلی سراوان در حدود ۳۰۰ کیلومتر است. برای رفتن به پارک جنگلی و دریاچه سراوان از تهران باید از خروجی غربی پایتخت به اتوبان تهران-کرج وارد شوید و با گذر از اتوبان کرج-قزوین وارد اتوبان قزوین-رشت شوید و بهسمت رشت ادامه دهید. ۲۰ کیلومتر پس از امامزاده هاشم به ورودی فاز دو در سمت غرب جاده میرسید. ورودی تا دریاچه فاصله زیادی ندارد و در سمت چپ ورودی، دریاچه سراوان دیده میشود. در سراسر پارک جنگلی سراوان جاده مناسب برای گشتزنی با ماشین تعبیه شده است و مسیر دسترسی به پارک جنگلی سراوان نیز، از جذابترین بخشهای سفر به دریاچه سراوان است. پس از تماشای زیباییهای دریاچه سراوان میتوانید به گردش در جنگلهای سراوان بپردازید.
تفریح در دریاچه و پارک جنگلی سراوان
دریاچه سراوان با منظره زیبا و سبزش میتواند تجربهای متفاوت از قایق سواری برایتان ایجاد کند. در طول گشت و گذار با قایق دوربین عکاسیتان را فراموش نکنید. ثبت زیباییهای مرداب سراوان از بهترین لحظات این گردش است.
پس از لذت بردن از دریاچه سراوان، میتوانید در جنگلهای زیبا قدم بزنید و از تماشای طبیعت بکر اطراف مرداب سراوان لذت ببرید. جادههای پارک جنگلی سراوان در سراسر آن گسترده هستند و میتوانید با ماشین در جنگل بچرخید. اگر در جهت شرق پارک جنگلی حرکت کنید، به رودخانههای سفیدرود و سیاهرود میرسید. اطراف این رودخانههای خروشان، برای اتراق و پیکنیک یک روزه مناسب هستند
در طول سالهای اخیر امکانات تفریحی متنوعی در پارک جنگلی سراوان دایر شدهاند. باشگاه پینت بال جنگلی گیل، در پارک جنگلی سراوان، لحظاتی مفرح در محیطی سرسبز و بکر برایتان میسازد. اگر به بازیهای مهیج علاقه دارید، فرصت استفاده از امکانات این باشگاه را از دست ندهید. پینت بال گیل، اولین باشگاه جنگلی در این رشته است و در محوطهای به وسعت ۱۲۰۰ متر مربع در فاز دوی پارک جنگلی سراوان قرار دارد. به خاطر داشته باشید، برای استفاده از امکانات باشگاه، حتما باید از قبل رزرو تلفنی انجام دهید.
از دیگر تفریحهای مهیج در پارک جنگلی سراوان میتوان به تیراندازی به هدف و سواری با موتور چهار چرخ نیز اشاره کرد. گشت و گذار در جنگل سرسبز با موتور چهار چرخ میتواند بسیار جذاب باشد.
موزه میراث روستایی سراوان، اولین اکو موزه ایران است
از بهترین جاذبههای پارک جنگلی سراوان، موزه میراث روستایی گیلان در فضای باز این پارک جنگلی است. موزه میراث روستایی در جنگل سراوان، اولین اکو موزه ایران به شمار میرود. این موزه با وسعت ۲۶۰ هکتار مانند روستایی کوچک با خانههای محلی در میان جنگل سراوان خودنمایی میکند. تاکنون ۳۵ بنای موزه میراث روستایی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاند. در بازدید از این موزه میتوانید با آداب و رسوم، فرهنگ، صنایع دستی و زندگی بومیان روستاهای گیلان، کاملا آشنا شوید. در موزه میراث روستایی، غرفههای محصولات و صنایع دستی قرار دارند و میتوانید از این غرفهها سوغات بخرید. در قسمتهایی از این موزه نیز غذاهای سنتی روستاهای شمال را طبخ و به گردشگران عرضه میکنند. در روزهای مختلف میتوانید در جشنها و مراسم محلی با آداب بومی که در این موزه برگزار میشوند، شرکت کنید.
از دیگر امکانات تفریحی و رفاهی در پارک جنگلی سراوان میتوان به آلاچیق، میز و نیمکت، منقلهای کباب پز، محوطه بازی کودکان و وسایل بازی اشاره کرد. نزدیک بودن پاسگاه پلیس به پارک جنگلی سراوان، امنیت این منطقه را تامین میکند.
بهترین زمان سفر به دریاچه سراوان
دریاچه سراوان و پارک جنگلی سراوان از زیباترین جاهای دیدنی رشت هستند و در تمام روزهای سال زیبایی خود را حفظ میکنند. بسته به سلیقه شما هر زمانی از سال میتواند بهترین زمان سفر به دریاچه سراوان باشد.
اگر برای پیادهروی و گردش و همین طور قایق سواری در دریاچه سراوان به این منطقه سفر میکنید، فصلهای بهار و تابستان برای شما انتخابهای مناسبی هستند. در این زمان از سال دریاچه کاملا سبز میشود و هوا معتدل است. گرچه در وسط تابستان کمی هوا گرمتر میشود، اما بهدلیل مرتفع بودن پارک جنگلی و پوشش انبوه درختان، آب و هوای آن بسیار خنکتر از مناطق اطراف است.
در فصل پاییز طیف گستردهای از رنگها را میتوانید در اطراف دریاچه سراوان و پارک جنگلی ببینید. در بیشتر روزهای پاییز، بارش این منطقه را فرا میگیرد و در زمان بارندگیهای شدید، امکان استفاده از تفریحهای دریاچه و پارک جنگلی سراوان وجود ندارد. دریاچه سراوان در پاییز برای علاقهمندان به عکاسی، بهترین زمان سفر به حساب میآید.
در فصل زمستان دریاچه سراوان خلوتترین زمان گردشگری را میگذراند. بهدلیل سرمای هوای جنگل در زمستان، تعداد بازدیدکنندگان بسیار محدود میشود، اما دریاچه سراوان پوشیده از برف در میان جنگل در زمستان خودنمایی میکند و منظرهای تماشایی میسازد. اگر تحمل سرما برای شما سخت نیست، سفر در زمستان به دریاچه سراوان میتواند تجربهای منحصربهفرد برای شما رقم بزند.
در سفر به دریاچه سراوان کجا اقامت کنیم؟
اطراف دریاچه سراوان گزینههای زیادی برای اقامت دارید. اگر قصد سفری چند روزه به شهر رشت را دارید، میتوانید در هتل های رشت، مهمانپذیرها یا اقامتگاههای بومگردی اقامت کنید. اقامتگاههای بومگردی در رشت و اطراف آن، فضاهایی کاملا سنتی دارند و امکانات مناسبی به گردشگران ارائه میکنند.
روبهروی پارک جنگلی سراوان و در مناطق نزدیک به آن نیز، ویلاها و خانههای روستایی مناسب برای اجاره وجود دارند. اگر تمایل به اقامت در نزدیکی دریاچه سراوان و پارک جنگلی دارید، این مکانها انتخابهای مناسبی هستند و تنوع بالایی هم دارند. محوطه داخل پارک جنگلی سراوان برای علاقهمندان کمپ کردن در طبیعت میتواند بسیار جذاب باشد. در اطراف مرداب سراوان امکانات محدودی برای اقامت شبانه وجود دارد، اما سرویس بهداشتی و سکوهای اقامتی در پارک ساختهاند.
در سفر به دریاچه سراوان با خود چه ببریم؟
پارک جنگلی سراوان منطقهای بکر و جنگلی است. برای گذراندن پیک نیک یک روزه در این منطقه، تمام وسایل مورد نیاز خود را همراه ببرید. در این پارک جنگلی سکو و آلاچیق برای اقامت تعبیه کردهاند؛ اما غذا و آب کافی همراه داشته باشید. اگر قصد آشپزی در طبیعت را دارید، در روشن کردن آتش احتیاط کنید و از جاهایی که قبلا آتش روشن کردهاند، استفاده کنید. برای کمپ کردن در طبیعت و اقامت شبانه نیز، لازم است همه وسایل لازم را با خود ببرید. کیسه خواب مناسب برای حفاظت از شما در شب بسیار کاربردی است.
رعایت کامل بهداشت محیط، از اکوسیستم مرداب سراوان حفاظت میکند
برای گردش در جنگل حتما کفش مناسب بپوشید. دقت داشته باشید که هیچ زبالهای در جنگل و مرداب سراوان نریزید. همراه داشتن پماد ضد گزش حشرات در این جنگل میتواند کمککننده باشد. پارک جنگلی سراوان زیاد آفتابگیر نیست و میتوانید بدون کلاه و عینک نیز در اطراف جنگل بگردید. برای ثبت لحظات خاطرهانگیز در دریاچه سراوان، حتما دوربین عکاسی با خود ببرید.
اگر قصد پیشروی در نقاط دورتر و بکر جنگل را دارید، به خاطر داشته باشید حضور راهنمای محلی بسیار ضروری است. جنگل سراوان وسعت زیادی دارد و بخشهایی از آن حفاظت شده است که نمیتوانید به این محدودهها وارد شوید.
جاهای دیدنی اطراف دریاچه سراوان
در اطراف دریاچه و پارک جنگلی سراوان، جاهای دیدنی برجستهای وجود دارند که بازدید از آنها خالی از لطف نیست. روستای سراوان در نزدیکی پارک جنگلی سراوان، با مناظری بکر و چشمنواز، دیدنیهای زیادی را در خود جای داده است. طبیعت روستای سراوان را شالیزارهای زیبا، جنگلهای متراکم، دامنههای سرسبز و رودخانههای خروشان، پوشاندهاند. در سفر به پارک جنگلی و دریاچه سراوان میتوانید زمانی را به گشت و گذار در این روستای دیدنی اختصاص دهید.
کاروان سرای شاه عباسی یا کاروان سرای لات، در جنوب روستای سراوان، با قدمتی بیش از ۵۰۰ سال، از برجستهترین جاذبههای تاریخی این روستا به شمار میرود.
برای مشاهده تورهای داخلی روی این لینک کلیک کنید.
نحوه خرید تورماسوله و مرداب سبز سراوان
برای راهنمایی بیشتر و خرید آنلاین یا حضوری در آژانس با کارشناسان ما در تماس باشید: 02166567643-02166567644
تور یکروزه شمال ، تور دو روزه شمال ، تور چند روزه شمال ، تورهای شمال ، بهترین تورهای شمال ، بهترین تورهای داخلی ، تور یکروزه شمال ، تور ماسوله ، تور گیلان ، تور سراوان ، تور مرداب سراوان ، تور شاد شمال ، تخفیف تور ماسال ، تور ماسال شاد ، تور مرداب سراوان ، تور فومن ، تور رودبار ، تور منجیل ، ماسوله گردی ، تور جنگل سراوان ، تور گیلانگردی ، تور ماسوله یکروزه ، تور ماسوله دو روزه ، تورشاد ، توریکروزه ، آژانس مسافرتی ، تور ، تورارزان ، تورطبیعت گردی ، تورماسوله ، توریکروزه ماسوله ، تور شاد ماسوله ، تور شاد ماسوله ، تور ارزان ماسوله ، تور ماسوله شاد ، تور ماسوله ارزان ، توردورروزه ، تورسه روزه ، تور طبیعتگردی ارزان ، تور طبیعتگردی شاد ، تور ارزان طبیعتگردی ، تور شاد طبیعتگردی