اطلاعات تور
اطلاعات مسافران
پرداخت
  • قیمت برای هر نفر: 1,150,000تومان

تور دریاچه سقالکسار + موزه میراث روستایی گیلان { تابستان 1403 }

تور دریاچه سقالکسار تور موزه میراث روستایی گیلان تور شاد یکروزه شمال گردی 1403


مبدا و مقصد


شرایط استفاده

جهت مشاهده تاریخها و رزرو تاریخ خود وارد قسمت مشاهده و خرید شوید.

خریداران محترم لطفاً پس از ثبت خرید جهت اعلام مشخصات خود و هماهنگی های لازم تماس گرفته شود.

66567643-66567644   شماره دفتر آژانس سفرهای دور و نزدیک

توجه فرمایید : حتما پس از ثبت نام مشخصات کامل مسافرین شامل:

اسم و فامیل،کد ملی،تاریخ تولد کامل ،نام تور و تاریخ انتخاب شده خود را به شمارهای

تلگرام و واتساپ 09054480389-09054480390 ارسال نموده تا ثبت نام کامل و تایید

شود درغیر اینصورت هیچگونه مسئولیتی بر عهده آژانس نمیباشد.

ضمنا اطلاع رسانی و برنامه سفر از طریق همان شماره چند ساعت قبل از حرکت

برای ثبت نام کننده ارسال میگردد.


ویژگی‌ها

تور یکروزه دریاچه و سد خاکی سقالکسار گیلان بهمراه بازدید از موزه میراث روستایی گیلان

صبحانه یک وعده

پذیرایی برگشت

نهار به عهده مسافر

بیمه

لیدر مجرب 

وسیله نقلیه توریستی اتوبوس 44 نفره مجهز به کولر ، تهویه و سیستم صوتی حرفه ای

برنامه ای شاد و مفرح در طول مسیر

هزینه ترانسفر محلی و ورودیه ها جداگانه با مسافر میباشد.

(شامل ورودیه روستاهای گردشگری و مینی بوس یا نیسان سواری رفت و برگشت به مکانهایی که تردد اتوبوس یا ماشین بزرگ امکان پذیر نمیباشد.)

پذیرش و تخفیف ویژه گروهها و سازمانها

بیمه حوادث گروهی مسافران  و همراهی لیدر مجرب و حرفه ای

خرید و رزرو مسافر از سایت به منزله مطالعه شرایط و قبول آنها میباشد.

کنسلی تور پس از ثبت نام از طرف مسافر بمنزله سوخت کامل هزینه میباشد.


توضیحات

تور دریاچه سقالکسار اردیبهشت 1403 با آژانس سفرهای دور و نزدیک

دریاچه سقالکسار کجاست؟

دریاچه سقالکسار در روستایی به همین اسم در شهرستان رشت و دهستان لاکان واقع شده است. این روستا که حدود 50 متر از سطح دریا ارتفاع دارد، فاصله‌ دریاچه سقالسکار تا شهر رشت به 15 تا 20 کیلومتر می‌رسد. شاید اسم سقالکسار اولش سخت به نظر برسد ولی زمانی که معنی آن را متوجه شوید، عبارتش در ذهنتان حک می‌شود. سقا که به معنی آبخوری است و لک و سار هم دو نوع پرنده خیلی زیبا هستند. بومی‌های منطقه می‌گویند در گذشته، پرندگان مهاجر برای سیراب شدن به این دریاچه می‌آمده‌اند. اما متاسفانه سال‌هاست که به دلیل شکار بی رویه، دیگر خبری از این پرنده‌ها نیست.

دریاچه سقالکسار گیلان ، از محبوب‌ترین جاهای دیدنی رشت

روستای سقالکسار به ‌عنوان یک از ناب‌ترین مناطق سرسبز شمال کشور شناخته می‌شود. این روستای زیبا پذیرای پاک‌ترین دریاچه‌ای است که در استان گیلان وجود دارد، دریاچه سقالکسار. هنگام ورود به روستا با تصویری شبیه به آنچه وصفش را در قصه‌ها شنیده‌اید روبرو می‌شوید. انعکاس تصویر آسمان و درختان سرسبز روی آب زلال دریاچه، قابی از مناظر دل‌فریب را به نگاه گردشگران پیشکش می‌کند. اگرچه طنین صدای پرندگان بومی سکوت دریاچه را می‌شکند، ولی آرامش روح‌نواز فضا را چندین و چند برابر می‌کند.

چرا روستای سقالکسار را روستای پاک می‌نامند؟

به‌دلیل توجه مردم بومی به نظافت دریاچه سقالکسار و محیط اطراف آن در این منطقه زباله‌ها به چشم نمی‌آیند. به همین دلیل لقب پاک‌ترین دریاچه گیلان را به سقالکسار اختصاص داده‌اند. البته یک رسم جالب نیز در این دریاچه وجود دارد. در زمان ورود به سد خاکی سقالکسار، یک کیسه زباله به شما داده می‌شود و اگر شما زباله‌های خود را در طبیعت رها نکنید و در هنگام بازگشت این کیسه زباله را به‌صورت پر به نگهبانی تحویل دهید، بیش از ۵۰ درصد مبلغ ورودی به شما بازگردانده می‌شود. این طرح توسط شورای اسلامی این روستا از سال ۱۳۹۰ اجرایی و سبب تشویق مردم شد تا زباله‌های خود را در این مکان پاک نریزند. متاسفانه شنیده‌ها حاکی از این است که این رسم در حال کم‌رنگ شدن است و طرفداران پیشین را ندارد.

جالب است بدانید که از این زباله‌ها در تهیه ورمی‌کمپوست استفاده می‌شود. ورمی‌کمپوست متشکل از ورمی (کرم خاکی) و کمپوست (کود آلی) است که از فعالیت کرم خاکی حاصل می‌شود.

بهترین فصل سفر به دریاچه سقالکسار

هر زمانی از سال که قصد سفر به روستا کردید، سعی کنید سفر خود را به انتهای هفته موکول نکنید تا از ترافیک جاده و شلوغی جاده در امان باشید. در مورد بهترین زمان سفر باید بگوییم که این روستا تصویر تمام نمایی از زیبایی و جذابیت را در تمامی فصول سال به نمایش می‌گذارد، اما بهار و پاییزش لطف دیگری دارد.

بهار: فضای بهاری روستا و نغمه‌خوانی پرندگان حسی پر از انرژی مثبت و حال خوب را نصیب گردشگران می‌کند. در بازدید از جاهای محلی رشت نباید از روستا و فضای بی‌نظیر اطراف دریاچه در فصل شکوفه‌ها گذشت.

تابستان: اگرچه فصل تابستان این روستا بسیار باصفا و دیدنی است ولی هوای گرم و شرجی می‌تواند کمی آزاردهنده باشد.

پاییز: پاییز سقالکسار نشانی از یک شاهکار طبیعی با تلفیق دریاچه، باران و درختان هزار و یک رنگ است. مناظر فوق‌العاده‌ای که موقعیت ویژه‌ای برای عکاسی و ثبت تصاویر به وجود می‌آورند.

زمستان: زمستان در سقالکسار هم‌ روی سردی از طبیعت را نشان می‌دهد ولی طبیعت برفی کنار دریاچه ارزش تماشا و سفر به این روستا را دارد.

 مسیر دسترسی به دریاچه سقالکسار

اگر از تهران به سمت این دریاچه سفر می‌کنید، به سمت کرج بروید و از آنجا به سمت قزوین حرکت کنید. سپس از طریق آزادراه قزوین-رشت خود را به شهر رشت برسانید. پس از رسیدن به رشت می‌توانید از چندین راه برای رسیدن به سقالکسار استفاده کنید که در ادامه بهترین مسیرها را برایتان شرح می‌دهیم:

مسیر اول: اندکی پس از عوارضی رشت از تقاطع روگذر به سمت فومن بروید. پس از ۱۴ کیلومتر به بقعه آقا سید شریف می‌رسید. روستا در سمت چپ بقعه قرار دارد و پس از دقایقی رانندگی به مقصد خود می‌رسید.

مسیر دوم: به میدان گاز بروید و ازآنجا تا انتهای جاده لاکان برانید سپس از انتهای جاده وارد جاده فومن شوید و پس از طی ۴ کیلومتر به بقعه آقا سید شریف می‌رسید. بعد به سمت چپ بروید تا به روستای موردنظر برسید.

مسیر سوم: از فلکه رازی رشت وارد جاده شیون فومن و از آنجا وارد جاده جیرده شوید. روستای سقالکسار در همین جاده قرار دارد.

پس از رسیدن به روستا از طریق یک مسیر کاملاً آسفالت و هموار به دریاچه بروید.

سد خاکی و دریاچه سقالکسار:

در کنار روستای سقالکسار یک سد خاکی به همین نام وجود دارد که دریاچه‌ای بی‌نظیر و بی‌بدیل را در منطقه جنگلی و در احاطه انبوهی از درخت‌های سر به آسمان کشیده بلوط پدید آورده است. این دریاچه با مساحت ۱۵ هکتار، ۶۰۰ متر طول و ۵۰۰ متر عرض دارد و گردشگران را از دور و نزدیک به‌سمت خود می‌کشاند. ارتفاع دریاچه سقالکسار از سطح دریا ۶۴ متر است و آب آن از ریزش‌های جوی و چشمه‌ساران منطقه تامین می‌شود.

سد خاکی سقالکسار از ابتدا در این روستا وجود نداشت و بر اثر تلاش یکی از اهالی روستا به نام جعفر خوشحال احداث شد. آقای خوشحال که کشاورز بود در سال ۱۳۶۲ در این روستا به‌عنوان کشاورز نمونه انتخاب شد و برای دیدار از ریاست جمهوری به تهران رفت. مسئولان در تهران از وی خواستند که تقاضای خود را مطرح کند. او نیز به‌دلیل خشک‌سالی‌های آن سال‌ها از آن‌ها تقاضا کرد که یک سد خاکی در روستا احداث کنند تا مشکل آبیاری زمین‌های کشاورزی برنج و چای حل شود. به این ترتیب سد خاکی سقالکسار ساخته شد. تندیسی از این کشاورز جهت تشکر از زحمت‌های وی در ورودی سد خاکی بنا شده است.

گردش در دریاچه سقالکسار

با سرک کشیدن به هر گوشه از دریاچه سقالکسار چیزی جز زیبایی و شکوه طبیعت نمی‌بینید. وجود حجم انبوهی از درختان مرتفع و سرسبز اطراف دریاچه، صدای پرندگان سرمست در آسمان آبی فضایی غرق در سکون و آرامش را برای طبیعت دوستان ایجاد کنند.در قسمت جنوبی دریاچه تالاب کوچکی قرار دارد که از دیگر دیدنی‌های اینجا به شمار می‌رود. قارچ‌های رنگارنگ و خودرو در میان سبزه‌زار دیده می‌شود. سگ‌های کوچک و بزرگی که آن حوالی پرسه می‌زنند و با نگاه مهربان خود در انتظار محبتی از جانب رهگذران هستند. جذابیت هر کنج این طبیعت زیبا دست‌به‌دست هم می‌دهند تا خاطرات شیرینی از این سفر با خود به یادگار ببرید.

دیدنیها و تفریحات دریاچه سقالکسار

در سفر به سقالکسار می‌توانید از تفریحات و سرگرمی‌های زیر نهایت لذت را ببرید:

پیاده روی دور دریاچه و در فضای جنگل

یکی از بهترین تفریحات در دریاچه سقالکسار پیاده روی دور آن است. با قدم زدن در دورتادور دریاچه می‌توانید تمام زیبایی‌های این دریاچه را کشف کنید و در طول مسیر با سگ‌های مهربان همراه شوید. در حین راه رفتن دور دریاچه قطعا با حیوانات اهلی چون گاو و گوسفند که در حال چرا هستند نیز روبه‌رو خواهید شد. اگر در فصل تابستان و کم آبی دریاچه به این منطقه سفر کنید، تنه‌های بیرون زده از آب را در قسمت‌هایی از دریاچه خواهید دید که مناظر جالبی را خلق کرده‌اند.

 قایق‌سواری

در دریاچه سقالکسار، امکان قایق‌سواری برای گردشگران و مسافران فراهم شده است. با سوار شدن بر قایق‌های پدالی و پارویی چشم‌اندازهای اطراف را تماشا کنید و خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از سفر خود بسازید. هزینه قایق‌سواری در این دریاچه بسته به زمان سفر و قایق‌سواری از ۳۰ هزار تومان به بالا متغیر است.

کمپینگ

اگر اهل کمپ زدن هستید، اطراف دریاچه گزینه‌ای عالی برای این منظور است. چندین باربیکیو هم در اطراف دریاچه وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای پخت کباب استفاده کنید. پس از صرف غذا هم می‌توانید از فضای آلاچیق‌های اطراف برای بازی گروهی با دوستان استفاده کنید.

پیک نیک و عکاسی

مکان‌های مناسبی در حاشیه دریاچه برای پیک نیک خانوادگی یا دوستانه وجود دارد. شما می‌توانید بساط پیک نیک را زیر سایه‌های درختان روی زمین‌های صاف و هموار یا در کنار دریاچه برپا کنید. یکی دیگر از فعالیت‌های محبوب که به‌هیچ‌وجه نباید از آن غافل شد، عکاسی از دریاچه، انعکاس تصویر درختان در آن و طبیعت سحرانگیز منطقه است.

نکته‌ی مهم:

در نظر داشته باشید که شنا و ماهیگیری در دریاچه سقالکسار ممنوع هستند و اگر به‌دنبال این تفریحات هستید، بهتر است به مقصد دیگری فکر کنید.

امکانات دریاچه سقالکسار:

رستوران و کافه:

در پیرامون دریاچه رستوران و کافه دنجی وجود دارد که می‌توانید با میل کردن یک کاسه آش دوغ یا نوشیدنی گرم خستگی به‌جای مانده از روزمرگی را پشت سر بگذارید. سرویس بهداشتی هم در این مکان وجود دارد.

شب را در سقالکسار کجا بمانیم؟

برای اقامت در روستای سقالکسار، گزینه‌های مختلفی وجود دارد. کمپینگ و شب مانی در طبیعت، یکی از محبوب‌ترین گزینه‌های اقامت در این منطقه به‌خصوص در میان طبیعت گردان است. البته در این صورت باید لوازم مورد نیاز برای شب مانی را همراه داشته باشید و مکان مناسبی را برای برپایی چادر پیدا کنید.

اگر اهل کمپینگ نیستید، نگران نباشید؛ زیرا یک هتل تازه ساخت و چند اقامتگاه بومگردی در چند قدمی دریاچه سقالکسار وجود دارند. گزینه دیگر، اجاره ویلا یا کلبه‌های چوبی در این روستا یا مناطق اطراف است. البته شما می‌توانید پس از بازدید از دریاچه به شهر رشت در فاصله نیم ساعتی برگردید و در هتل‌های متعدد این شهر اقامت کنید.

چه لوازمی را با خودمان به سقالکسار ببریم؟

در سفر به روستای سقالکسار، اگر قصد پیاده روی دور دریاچه را دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که کفشی راحت به پا داشته باشید. در ضمن، اگر به نیش حشرات حساسیت دارید، بهتر است از داروهایی که مانع گزش حشرات می‌شوند، استفاده کنید. به‌همراه داشتن داروهای پس از نیش حشرات و دیگر لوازم بهداشتی مورد نیاز خود را نیز فراموش نکنید.

ویلاها، هتل و بومگردی‌های سقالکسار از بالاترین میزان بهداشت برخوردار هستند؛ اما اگر حساس هستید، بهتر است که ملافه، روبالشی و پتوی خود را به‌همراه ببرید. اگر قصد پیک نیک یا شب مانی در طبیعت را دارید، نیز وسایل مورد نیاز خود را حتما در ماشین بگذارید.

 بهترین زمان بازدید از سقالکسار کدام فصل است؟

روستای سقالکسار در تمام فصول سال، زیبا است؛ اما به گفته بسیاری از گردشگران، فصل بهار و پاییز، بهترین زمان سفر به این منطقه به شمار می‌آیند. فصل بهار در سقالکسار با تصویری از درختان تازه جوانه زده، باران‌های گاه و بیگاه و عطر و بوی تازگی همراه است؛ در حالی که پاییز با چهره‌ای هزار رنگ، زیباترین انعکاس طبیعت جنگل‌های اطراف را با رنگ‌های نارنجی، قرمز، سبز و زرد در دریاچه به نمایش می‌گذارد. فصل تابستان در روستای سقالکسار و شمال کشور با آب و هوایی گرم و مرطوب همراه است؛ اما طبیعت در این زمان از سال در سبزترین حالت خود پدیدار می‌شود. هوا در فصل زمستان در سقالکسار سرد است؛ اما تماشای چهره برفی سقالکسار نیز لطف خودش را دارد و به شما پیشنهاد می‌کنیم که به‌هیچ‌وجه فرصت دیدن آن را در این زمان از سال از دست ندهید.

جاهای دیدنی اطراف سقالکسار

تالاب اژدراک

تالاب اژدراک گیلان در نزدیکی دریاچه یا سد خاکی سقالکسار قرار دارد و به‌دلیل اینکه زیاد شناخته‌ شده نیست، فضایی دنج و آرام را برای طبیعت‌گردی در اختیار شما می‌گذارد. برای رسیدن به این تالاب از مردم روستا کمک بگیرید. اگر در یک روز بارانی به‌سمت این تالاب می‌روید، حتما چکمه یا پوتین مناسب به‌همراه داشته باشید؛ زیرا اطراف تالاب، حسابی گلی می‌شود.

روستای نارنجکل

روستای نارنجکل در مسیر روستای سقالکسار قرار دارد. این روستای کوچک و کم‌جمعیت، مکانی فوق‌العاده برای تماشای طبیعت بکر و تجربه سکوت و آرامش است.

چشمه آب شور لاکان

چشمه آب شور لاکان در روستایی به نام «بالاشیخان» و در نزدیکی بقعه «آقا دانا پیر» در انتهای جاده رشت - لاکان قرار دارد. این چشمه خروشان در شرق روستا در دل جنگل‌های لاکان، دارای مقادیر بسیاری املاح نمک و گوگرد است و دیواره‌های آن با رسوب‌های آهکی پوشانده شده است. مردم روستا اعتقاد دارند که آب چشمه آب شور لاکان، شفابخش است و از آن برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌کنند.

موزه میراث روستایی گیلان

موزه میراث روستایی گیلان یکی از جذاب‌ترین دیدنی‌ های رشت است. این موزه مکانی عالی برای آشنایی با معماری، فرهنگ، سبک زندگی، غذاهای محلی، صنایع‌ دستی، پوشاک و... مردم مناطق مختلف استان گیلان است. ۲۸ مجموعه مسکونی در این موزه جای گرفته‌اند و فضاهای روستایی دیگر مانند شالیزار و کاهدان، لانه مرغ و... در آن بازسازی شده‌اند. موزه میراث روستایی گیلان تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای هر بازدیدکننده رقم می‌زند. با کجارو در گشت‌و‌گذار در این موزه همراه باشید.

معرفی موزه میراث روستایی گیلان

موزه میراث روستایی گیلان در زمینی به مساحت حدود ۲۶۳ هکتار برپا شده است و یکی از دیدنی‌ترین جاذبه های گردشگری گیلان محسوب می‌شود. این موزه نمونه‌ای کوچک، اما واقعی از نحوه‌ زندگی و فرهنگ سنتی روستاهای گیلان است. بخش معماری این موزه، مجموعه‌ای است که قدمت بناهای آن به‌طور متوسط به ۱۵۰ سال می‌رسد. این سازه‌ها ۲۸ مجموعه را تشکیل می‌دهند و شامل بناهای مسکونی و جانبی از مناطق مختلف استان هستند. بناها در نقاط گوناگون گیلان شناسایی، مستندسازی، واچینی و مجددا در موزه دوباره چینی شدند.

تاریخچه موزه میراث روستایی گیلان

ایده تاسیس این موزه برای نخستین بار پس از زمین‌لرزه‌ خرداد ۱۳۶۹ گیلان-زنجان توسط دکتر محمود طالقانی شکل گرفت. این زمین‌لرزه روند تخریب بناهای سنتی را شدت بخشیده بود. فاز مطالعات مقدماتی موزه، از اوایل سال ١٣٨١ آغاز شد. ابتدا، مطالعات گسترده جهت مکان‌یابی مناسب برای اجرای پروژه انجام شد. پس از بررسی‌های فراوان، پارک جنگلی سراوان، به‌علت دارا بودن توپوگرافی مناسب و مشابه گیلان، دسترسی آسان و وجود تاسیسات زیربنایی مناسب به‌عنوان محل اجرای پروژه انتخاب شد.اساس کار جهت انتقال بناها به این ترتیب بود که ابتدا، گروهی از کارشناسان جهت شناسایی بناها به روستاها اعزام شدند. بناهای دارای ارزش برای انتقال به موزه‌ شناسایی و مطالعه شدند. این مطالعات شامل مردم‌شناسی و معماری بود. پس از تکمیل مطالعات، بنا برداشت معماری و پلاک‌گذاری شد تا دوباره‌سازی آن میسر شود. پس از واچینی و انتقال مصالح به موزه، به نام اهداکننده یا فروشنده‌ بنا، در محل معین دوباره‌چینی شدند. مساحت مجموعه موزه‌ای، بالغ بر ۴۵ هکتار است که در هسته‌ی مرکزی سایت قرار دارد.

 

ساعات بازدید و قیمت بلیط موزه میراث روستایی گیلان

همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ می‌توانید از موزه میراث روستایی بازدید کنید. البته اگر روزهای چهارشنبه به این موزه بروید، بازدیدهای گروهی به‌همراه راهنما وجود دارد.

برای راهنمایی بیشتر و خرید آنلاین یا حضوری در آژانس با کارشناسان ما در تماس باشید: 02166567643-02166567644