زمان حرکت : هر 5شنبه ساعت 24 از میدان آرژانتین
برگشت جمعه تا ساعت 24 بسته به شرایط ترافیک
جهت مشاهده تاریخها و رزرو تاریخ خود وارد قسمت مشاهده و خرید شوید.
در صورت موجود نبودن تاریخها حتما قبل از رزرو جهت تاریخ و ظرفیت با آژانس تماس گرفته شود.
محل و ساعت و اطلاعات دقیق حرکت از طریق شماره مسافر ثبت نام کننده شب قبل از حرکت ارسال خواهد شد.
خریدار محترم لطفاً پس از ثبت خرید جهت اعلام مشخصات خود و هماهنگی های لازم تماس گرفته شود.
شماره واتساپ آژانس 09054480389-09054480390
66567643-66567644 شماره دفتر آژانس سفرهای دور و نزدیک
توجه فرمایید : حتما پس از ثبت نام مشخصات کامل مسافرین شامل:
اسم و فامیل،کد ملی،تاریخ تولد کامل ،نام تور و تاریخ انتخاب شده خود را به شمارهای تلگرام و واتساپ 09054480389-09054480390 ارسال نموده تا ثبت نام کامل و تایید شود درغیر اینصورت هیچگونه مسئولیتی بر عهده آژانس نمیباشد.
ضمنا اطلاع رسانی و برنامه سفر از طریق همان شماره چند ساعت قبل از حرکت
برای ثبت نام کننده ارسال میگردد.
گشت و گذار در قلعه رودخان و ماسوله با جاذبه های گردشگری شامل
قلعه هزار و یک پله رودخان
روستای پلکانی ماسوله
خرید زیتون از رودبار
سد منجیل و توربین های بادی
صبحانه و عصرانه
کلیه ورودی ها بر عهده مسافر می باشد
وسیله نقلیه توریستی
بیمه مسافران و همراه لیدر مجرب و حرفه ای
ماسوله
روستای ماسوله با معماری بینظیرِ خانههای پلکانی، بالکنهایی آراسته به گلدانهای گل شمعدانی، کوههای بلند و جنگلهای سرسبز، منظره ای بکر است که روح هر گردشگری را آرامش میدهد. روستای محبوب ماسوله به دلیل نمای زیبا، آب و هوای مطبوع، مردمان مهماننواز و غذاهای محلی باکیفیت یکی از جاذبههای گردشگری معروف گیلان شناخته شده است.
روستای معروف و جذاب ماسوله سالیان سال است میلیونها گردشگر را از سراسر ایران و حتی جهان به سوی خود میکشاند
روستای تاریخی و زیبای ماسوله در فاصله ۵۵ کیلومتری رشت واقع شده است. زبان اصلی و محلی اهالی ماسوله «موسلی» بوده، که به زبان تالشی (زبان مردم غربِ گیلان) شباهت دارد. این روستا علاوه بر قدمت دیرینهای که دارد، یکی از مراکز مهم در صنعت فلزکاری در گذشته به شمار میرود. از جمله اشیائی که در این روستا کشف شده است میتوان به سفالهای زیبا و رنگارنگی مربوط به دوره سلجوقیان اشاره کرد، از این رو این روستا از لحاظ تاریخی بسیار حائز اهمیت است. این روستا در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی با عنوان اولین شهر تاریخی زنده ایران به ثبت رسید، و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگی و اداره محیط زیست استان گیلان قرار گرفت. قدمت این روستا به 800 تا ۱۰۰۰ سال میرسد.
روستای خوشنمای ماسوله علاوه بر آب و هوای بسیار مطلوب، طبیعت بسیار زیبایی نیز دارد. به طوری که هر فردی که به این روستا سفر میکند محو زیباییهای بیمثل آن میشود، این روستا در چهار فصل سال زیباییهای خاص خود را دارد، و در تمامی فصول سال میزبان سیل عظیمی از گردشگران تور شمال است. در ماسوله میتوانید شاهد چشم اندازهای بسیار زیبایی باشید و عکسهای جذابی را به ثبت برسانید. در ماسوله دیدنیهای بسیاری وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره میکنیم.
همانطور که گفته شد روستای تاریخی ماسوله در فاصله ۵۵ کیلومتری رشت قرار گرفته است، که از غرب به خلخال، از جنوب به طارم و از شمال به ماسال ختم میشود. این روستا در دامنههای البرز در ارتفاع ۱۰۵۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. از آن جایی که معماری این روستا به شکل پلکانی طراحی شده، اختلاف ارتفاع از پایینترین نقطه روستا تا بالاترین نقطه آن حدود 120 متر است. قرارگیری ماسوله در میان جنگلهای زیبا و تماشایی، زیبایی این روستا را دو چندان کرده است. به تازگی از ماسوله به عنوان شهر ماسوله یاد میشود. ماسولهی زیبا داری محلاتی با نامهای کشه سر علیا، ریحانه بر، کشه سر سفلی، خانه بر، اسد محله و مسجد بر است.
آدرس روستای ماسوله: گیلان، شهرستان فومن، ۳۲ کیلومتری غرب فومن
شهر و یا همان روستای ماسوله، ز آن جایی که یکی از شهرهای شمالی کشورمان است، مانند دیگر شهرهای این خطه از آب و هوایی مخصوص خود برخودار است. به طور مثال اگر از اواخر فصل بهار تا اواخر فصل تابستان به این شهر سفر کنید با هوایی گرم و شرجی روبرو خواهید شد که احتمالا برایتان ناخوشایند خواهد بود و یا اگر در فصل زمستان به آةنجا سفر کنید، سرمای آن برایتان دل نشین نخواهد بود. به طور کلی اگر در فصل بهار و نیمه ابتدایی فصل پاییز به این شهر سرسبز و توریستی سفر کنید، بهترین آب و هوای این شهر را تجربه خواهید کرد.
برجسته ترین ویژگی ماسوله خانههای پلکانی آن است. همین معماری منحصر به فرد و بسیار زیبای ماسوله، دلیل اصلی معروفیت آن محسوب میشود. سالیان سال است که این روستا از لوکیشنهای موردِ علاقه عکاسان شده و عکسهای بسیار زیبایی از آن به ثبت رسیده است. خانههای این روستا نیز قدمتی دیرینه دارند و بافت قدیمی خود را حفظ کردهاند. رنگ آمیزی خانهها و وجود گلدانهای شمعدانی زیبا در ایوانِ خانهها، زیبایی این روستا را دوچندان کرده، که نشان از هنرمند بودن مردمان این روستا است. عموما خانهها در این روستا ابعاد کوچکی دارند و معمولا دو طبقه ساخته شدهاند، پلکانی بودن این خانه ها نیز سبب شده سقف خانه پایین دستی به عنوان حیاط خانه بالا دستی استفاده شود و این معماری جذابیت این روستا را بیشتر کرده است.
ماسولهی زیبا با معماری خاصی که دارد، همچون تابلوی نقاشی دیدنی بر فراز کوه جلوهگری میکند. برای دیدن از این روستای چشمنواز و گشت و گذار در پله به پلهی این بهشت، کولهبار خود را بسته و همسفر ما شوید، تا شما را با جاذبههای گردشگری این روستا آشنا کنیم.
از هر که در مورد دیدنیهای روستای زیبای ماسوله بپرسید، بی شک اولین جایی که نام برده میشود بازار ماسوله است. بازار ماسوله قلب این روستا به شمار میآید. این بازار با بافت بسیار سنتی که دارد، همانند مراکز خرید مدرن از چند طبقه تشکیل شده است. بله درست است این بازار دو طبقه دارد، که دکانهای طبقه اول آن تک طبقه و دکانهای واقع در طبقه دوم آن دو طبقه هستند، رنگارنگ بودن مغازهها سبب شده که حتی بدون نیاز به خرید باز هم مشتاق شوید که در آن قدم بزنید و از زیباییهای آن لذت ببرید. در این بازار صنایع دستی اهالی روستا، خوردنیهایی نظیر مربا، ترشی، گلیم، ابزارهای فلزی و دست ساز و دیگر دست سازه های از این دست را میتوان یافت.
در روستای بسیار زیبای ماسوله موزهای با عنوان موزه مردم شناسی قرار دارد، که هدفش شناساندن مردم این روستا، تاریخ و قدمت آن به گردشگران است. این موزه از سه بخش تشکیل شده است. بخش اول شامل اشیائی میشود که در دوره معاصر در این روستا کشف شده است. در بخش دوم اشیاء کشف شده مربوط به دو قرن پیش به نمایش گذاشته شده، و در بخش سوم نیز اشیائی مربوط به کشفیاتی از قرن چهارم است. این موزه توسط فردی به نام فرهاد شرفی ماسوله ای تاسیس شده است. از دیگر موزههایی که در ماسوله قرار دارد میتوان به موزه تاریخ طبیعی ماسوله، موزه میراث فرهنگی و موزه عون ابن علی اشاره کرد.
از مرکز ماسوله، رودخانه ماسوله رودخان عبور میکند. این رودخانه ی نسبتا پر آب از چشمههای بالا دستی و برفهای آب شده سرچشمه میگیرد. آب این رودخانه برای آبیاری شالیزارهای برنج استفاده میشود. برای جلوگیری از ورود سیلابها به داخل شهر، این رودخانه را با دیواره ای بلند میبینید. آبشار زیبای ماسوله رودخان با ارتفاع بیش از ۲۰ متر، روی رودخانه و در ابتدای جاده ماجلان قرار دارد. با کمی پیادهروی در مسیر رودخانه می توانید به این آبشار برسید.
آبشار زیبای خرم بو، که در دل جنگلهای این خطه قرار گرفته و چون بهشتی خرم میماند. برای رسیدن به این آبشار بکر، باید حدود دو کیلومتر در میان کوههای ماسوله کوهپیمایی کنید. در نظر داشته باشید که به راهنمای محلی برای پیدا کردن مسیر این آبشار نیاز خواهید داشت.
آبشار تریشوم از آبشارهای خیره کننده و پرآب گیلان است، که در ارتفاعات شهرستان ماسوله قرار دارد. چشمههای روحنواز بسیاری در مسیر رسیدن به این آبشار زیبا وجود دارند. اگر تصمیم بر رفتن به این بالای آبشار خروشان را دارید حتما وسایل فنی مورد نیاز را همراه داشته باشید.
از دیگر آبشارهای این خطه می توان به آبشار لارچشمه که یک پدیده طبیعی زیبا است نام برد. این آبشار قبلِ روستای ماسوله و در مجاورت جاده فومن دیده میشود. در این مسیر با وجود امکانات رفاهی (استراحتگاه و رستوران)، اگر به طبیعت گردی علاقهمند باشید میتوانید از این جاذبه گردشگری دیدن کنید.
دومین قله بلند استان گیلان قله شاه معلم نام دارد، که در شمال غربی ماسوله واقع شده است. مسیر رسیدن به این قله از نظر کوهنوردان جز مسیرهای سخت است، با این حال از چشم اندازهای زیبایی نیز برخوردار است.
ییلاق کمتر شناخته شدهای در ماسوله با نام ییلاق للندیز وجود دارد. در این ییلاق فقط یک چشمه آب و گله های گوسفند دیده میشود و امکانات تفریحی و رفاهی ندارد. اگر به دنبال مکانی آرام با دورنمای خارقالعاده هستید، ییلاق للندیز انتخاب بسیار خوبی است.
در مسیر جاده ماسوله به خلخال ییلاق زیبای آندره وجود دارد. این ییلاق با منظرهی بکر خود، طبیعت گردان و حتی گردشگران را جذب خود کرده است.
یکی از دیدنیترین و زیباترین ییلاق های ایران ییلاق کوربار ماسوله است، که در کوههای سرسبز و خوش منظره استان گیلان قرار دارد. مسیری که به این ییلاق منتهی میشود، یکی از جذابترین و دیدنیترین جادهها به شمار میرود، که آدمی را محو خود میکند. گردشگران تور طبیعت گردی این نکته را در نظر داشته باشند که این مسیر کوهستانی است.
ماسوله یکی از مهمترین چشمههای آب معدنی کشور را نیز در خود جای داده است. چشمه علی زاخونی یا زمزمه در کنار رود رودخان قرار گرفته است. آب معدنی این چشمه سرشار از بیکربنات بوده، که کمی تلخ و رنگ آن نارنجی است. اهالی ماسوله این آب را با افزودن کمی شکر مینوشند؛ چراکه گفته میشود تاثیر بسزایی در بهبود بیماریهای گوارشی و ریوی دارد.
پارک جنگلی ماسوله با وجود جنگلهای پوشیده در درختان سرسبز و تنومند، از مناظر زیبای طبیعی گردشگری به شمار میآید. می توان پارک جنگلیِ ماسوله را نمونه ای بینظیر و دیدنی از پارکهای شمالِ کشور دانست. پارک جنگلی در حدود ۳۶کیلومتری شهر فومن و حدود ۵۵کیلومتری رشت واقع شده است. این پارک زیبای حفاظت شده، گونه های بسیاری از گیاهان و درختان را در خود جای داده است که میتوان از این میان به راش، توسکا، ممرز، درخت آزاد، درخت فندوق، گیاهان دارویی و علفی و ... اشاره کرد. اگر این بار به سمت ماسوله سفر کردید حتما از این پارک جنگلی بینظیر دیدن کنید.
اصیلترین غذایِ متعلق به ماسوله که میتوانید در سفر از آن نوش جان کنید، میرزا قاسمی است. یکی از غذاهای لذیذ ایرانی که در شمال ایران طبخ میشود و طرفداران بسیاری دارد. گفته میشود قدمت این غذا به سال 1860میلادی باز میگردد که با بازگشت فردی به نام قاسم خان والی از سن پترزبورگ طبخ شده و تا به امروز طبخ آن ادامه داشته است. وی علاقه بسیاری به طبخ غذا داشته و میرزا قاسمی هم از ابداعات قاسم خان والی بوده است و به همین سبب این نام را بر روی این غذا نهادهاند.
از آن جایی که مردم این روستا بسیار خوش ذوق هستند، این روستا صنایع دستی بسیاری دارد. از جمله صنایع دستی این روستا میتوان به گلیم، صنایع چوبی و فلزی، شال و جوراب، لباسهای محلی، عروسکهای کاموایی، روفرشی، لیف حمام، کلاه و شال پشمی، و شیرینیهای اگردک اشاره کرد.
ماسوله در واقع روستایی چهار فصل به شمار میآید و در هر فصل از سال زیباییهای خاص خود را دارد. با این حال این روستا به دلیل موقعیت جغرافیاییش در فصل زمستان بسیار سرد است، و به همین سبب گردشگران کمتری را به سوی خود میکشاند. ناگفته نماند که اگر می خواهید اقامتی مقرون به صرفه داشته باشید، در فصل زمستان اجاره خانههای محلی این روستا نسبت به فصول دیگر ارزانتر است. ماسوله در فصل تابستان از آب و هوای بسیار مطلوبی برخوردار است، و به هیچ عنوان گرم نیست. به همین خاطر بیشتر علاقهمندان به این روستای زیبا، در فصل تابستان به ماسوله سفر میکنند. تنها عیبی که سفر به ماسوله در تابستان دارد، این است که این روستا در این فصل بسیار شلوغ میشود و میزبان سیل عظیمی از گردشگران خواهد بود.
در پایان...
روستای زیبای ماسوله با جاذبههای طبیعی، معماری و تاریخی خود، به عنوان روستایی توریستی در ایران شناخته شده است. بههمین خاطر جاذبه ای منحصربه فرد در شمال ایران، برای گردشگران محسوب میشود. اگر به شهر رشت سفر کردید از دیگر جاذبه های دیدنی رشت نیز دیدن کنید. یکی دیگر مناطقی که ارزش بازدید دارد میدان شهرداری رشت است، که جزو مناطقِ زیبا برای عکاسی به شمار میرود.
حسن ختام این مقاله را با شعری زیبا از سهراب سپهری به پایان میرسانیم.
به ماسوله آمدهایم که از ماسوله بنویسیم
ماسوله را نمیتوان نوشت، ماسوله را باید دید
و به تماشای آن همه خانه که به پهنه سبز کوه نشسته است ایستاد.
در ماسوله زندگی باید کرد،
نقاشی باید کرد،
فیلم باید ساخت،
شعر باید گفت.
قلعه رودخان
قلعه رودخان گیلان یکی از مهمترین دژهای تاریخی و نظامی ایران است که در شهرستان فومن و در میان انبوه درختان جنگلی جای گرفته است. این قلعه مستحکم و تسخیرناپذیر در طول تاریخ خود فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته است و اکنون یکی از جاهای دیدنی و مهم فومن محسوب میشودکه گردشگران فراوانی را به سوی خود جذب میکند.
قلعه رودخان یکی از جاهای دیدنی فومن در استان سرسبز و خوش آبوهوای گیلان است. این قلعه تماشایی در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی فومن در نزدیکی روستای رودخان، بر فراز ارتفاعات جنگلی منطقه حیدرآلات و در میان جنگلی انبوه جای گرفته است. ارتفاع قلعه رودخان از سطح دریا بین ۶۵۵ تا ۷۱۵ متر است.
اگر تصمیم گرفتید از سمت فومن رهسپار قلعه رودخان شوید مسیر قلعه رودخان اینگونه است که با عبور از روستاهای ملسکام و سیدآباد و پس از طی مسافت تقریبی ۲۱ کیلومتر از فومن، به پارکینگ قلعه رودخان میرسید. بعد از آن ۱/۵ تا دو کیلومتر باقی مانده تا صعود به قلعه را باید پلهنوردی کنید و از پلههای تعبیه شده بالا بروید.
اسم قلعه که میآید بیاختیار آدمی به یاد مکانی ترسناک و اسرارآمیز میافتاد. پیرامون قلعهها نیز گاهی داستانهای عجیب و غریبی گفته میشود که شاید این داستانها بیارتباط با ساختار این مکانها و کاربردشان نباشد؛ چون قلعهها دژهای محکم و استواری هستند که برای دفاع در برابر حمله دشمنان ساخته میشدند و طراحب آنها به گونهای بود که تسخیرناپذیر باشند. معمولا هم بر فراز کوهها و ارتفاعات بنا شدهاند. قلعه رودخان فومن نیز یکی از همین قلعهها است که به خاطر داشتن همین ويژگیها، مردم باور به وجود جن و ارواح در قلعه رودخان دارند. اما شاید اگر به سراغ این مکانهای بهظاهر مخوف بروید و از نزدیک با سرگذشت و داستان زندگی آنها آشنا شوید، نظرتان عوض شود.
در ادامه از این قلعه اعجابانگیز رودخان بیشتر خواهیم گفت با ما همراه باشید.
در نزدیکی قلعه رودخان و در سمت راست آن رودخانهای به نام رخون جریان دارد به همین دلیل به این قلعه رودخان گفته میشود. مردمان محلی این منطقه به آن قله رخون و بهطور رسمی قلعه رودخون میگویند. البته ناگفته نماند در گذشته قلعه رودخان با نام دژ رودگان یا روگان شناخته میشده؛ یعنی «دژی در کنار رود» و به مروز زمان به رودخان تغییر پیدا کرده است.
همچنین از آن جایی که این قله روی پهنه بین دو قله با ارتفاعات مختلف بنا شده، تعداد زیادی پله در داخل قلعه برای دسترسی به قسمتهای مختلف آن ساخته شده است که باعث شده این مکان بهعنوان قلعه هزار پله نیز شناخته میشود. حسامی، سکسار، سگسار و سگسال نیز از دیگر اسامی این قلعه اعجابانگیز است.
قلعه رودخان با وجود عظمتی که دارد تا سال ۱۸۳۰ میلادی ناشناخته بود تا اینکه در این سال، آلكساندر بوریکو خوچكو Aleksander Borejko Chodźko؛ محقق ایرانشناس لهستانی، زمانی در نوشتههای خود به آن اشاره کرد. وی درباره قلعه رودخان چنین نوشته است:
دژی است بر بالای كوهی در قسمت عليای رودخانهای به همين نام، بام آن سنگی است و طرفين ورودی دارای دو برج دفاعی مستحكم است و بر كتيبه سردر ورودی آن حک شده است كه اين قلعه برای نخستين بار در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسام الدين امير دباج بن امير علاءالدين اسحق تجديد بنا شده است.
کتیبهای که خوچکو به آن اشاره میکند بر بالای دروازه ورودی نصب بوده است و تنها سند تاریخی قلعه رودخان محسوب میشود. این کتیبه را در موزه گنجینه رشت میتوانید ببینید.
همچنین، در مورد قدمت قلعه رودخان باید گفت که نظرات متعددی بیان شده و هنوز بهطور قطع مشخص نیست که متعلق به چه دورانی است. برخی معتقدند که بنای اولیه مربوط به عصر ساسانیان یا اوایل دوره اسلامی است. در زمان سلجوقیان این مکان مرمت و بازسازی شده و حتی یکی از پایگاههای اسماعیلیان بوده است. قلعه رودخان مرکز فرمانروایی بسیاری از فرمانروایان گیلان و رشت نیز بوده و تا دوره زندیه از آن استفاده شده است؛ چنانچه هدایت خان، حاکم فومن نیز در سال ۱۱۷۵ هجری قمری در زمان قیامش علیه کریم خان، به تعمیر این قلعه پرداخت.
قلعه رودخان به خاطر داشتن پلههای زیاد، به قلعه هزار پله معروف است
قلعه رودخان در حدود ۱۶۰۰ پله دارد که جدید هستند و برای گردشگران ساخته شدهاند. پلههای اصلی در طی کاوشهای باستانشناسی در امتداد دیوارها و برجها از زیر خاک بیرون کشیده شده است که تعداد آنها به ۹۳۵ پله میرسد؛ برای همین این مکان به قلعه هزار پله معروف است.
قلعه رودخان با ۶/۲ هکتار مساحت، حدود ۵۰۰ متر طول دارد که در برخی نقاط عرضی متفاوت دارد. بلندی برج و باروهای آن نیز به ۱۵۰۰ متر میرسد. مصالح به کار رفته در ساخت این قلعه آجر و سنگ است. این قلعه بهطور کلی از دو قسمت ارگ و قورخانه تشکیل شده که ارگ محل شاهنشین قلعه رودخان و حرمسرا و قورخانه محل فعالیتهای نظامی و زندگی سربازان بوده است. ارگ در قسمت غربی در دو طبقه و از آجر ساخته شده و قراولخانهها در قسمت شرقی در دو طبقه با نورگیرها و روزنههای متعدد بر اطراف قلعه مسلط هستند.
چون قلعه روی دو قله بنا شده به سه بخش شرقی، میانی و غربی تقسیم شده:
در ورودی قلعه رودخان در ضلع شمالی است و دو طرف آن دو برج عظیم قرار دارد و کتیبهای که اکنون در موزه رشت نگهداری میشود، بالای آن بوده است. برجهای دیدهبانی دورتادور قلعه وجود دارند که در پایین توپر و در بالا تو خالی هستند و اتاقهای هشت ضلعی آنها در بالا با طاقهای گنبدی پوشانده شدهاند. داخل دیوارها و برجها روزنههایی شیبدار وجود دارد که برای ریختن مواد مذاب و تیراندازی در نظر گرفته شده بودند. برخی از این برجها دارای دو طبقه هستند که سقف تعدادی از آنها چوبی است و درون آنها اجاق و دودکش وجود دارد که در سرمای زمستان به اسکان بهتر سربازان کمک میکرده است.
مهمترین بنای قسمت غربی این قلعه شاهنشین است که در بالاترین بخش قلعه ساخته شده است و از لحاظ ساختار با دیگر قسمتها متفاوت است. دارای دو بخش تحتانی، فوقانی و تراس است که این تراس مکان مناسبی برای تماشای قلعه است. بهعلاوه چشمه آبی که قبلا منبع اصلی تأمین آب قلعه بوده (که میگویند از ییلاق زردخونی آوردهاند) در گذشته در حیاط آن دیده میشده است که پس از زلزله سال ۱۳۶۹ گیلان خشک شد و بعدها مجددا توسط میراثفرهنگی این استان احیا شد.
در انتهای شمال شرقی قلعه یک ساختمان دو طبقه بسیار زیبا وجود دارد و در ضلع جنوبی آن کوهی قرار دارد که غاری در آن دیده میشود و به گفته مردم محلی قبلا محل استقرار نگهبانان بوده است تا در صورت بروز حمله به قلعه علامت دهند. با اینکه بخشهای زیادی از این قلعه زیبا که در سال ۱۳۵۴ به ثبت آثار ملی و تاریخی رسیده است، از بین رفته اما کماکان یک مکان زیبا و دیدنی برای گردشگران است.
در ابتدای مسیر صعود به قلعه رودخان و کمی جلوتر از پارکینگ، بازار هم وجود دارد که بهمحض رسیدن به این مکان، آن را میبینید و شاید یاد خانههای کرهای و چینی بیافتید. برای کسانی که اهل شگمگردی هستند و در سفر به خوردن غذاها و خوراکیهای محلی علاقه دارند، بازارچه قلعه رودخان که به اسکموفروشها معروف است، جای خوبی است. در این بازار همچنین میتوانید با پوشیدن لباسهای رنگی و زیبای گیلکی لحظات شاد و شیرینتان را برای همیشه در قاب عکسهای ماندگار ثبت کنید
قلعه رودخان در بهار: در این فصل سرسبزی و طراوات جنگل، آوای رودخانه، هوای مطبوع و دلپذیر؛ موسیقی زیبایی از طبیعت را در این مکان مینوازد و آدمی را به سوی خود فرا میخواند. بهار بهترین زمان برای سفر به قلعه رودخان شگفتانگیز است.
اما لازم است توجه کنید در فصلهای سرد سال با توجه به منطقهای که قلعه رودخان در آن قرار دارد و بارش برف و باران زیاد، رفتن به این قلعه به نسبت دیگر فصلهای سال دشوارتر است و ممکن است هر کسی از عهده آن بر نیاید. پس زمان سفرتان را به این قلعه جادویی که از زیباترین نقاط گیلان است، به ترتیب فصلهای بهار، پاییز و تابستان انتخاب کنید.
اقامت در قلعه رودخان
چنانچه قصد سفر به قلعه رودخان را دارید و میخواهید شب را در این مکان رویایی سپری کنید میتوانید در سوئیتهای اجارهای که در پایین قلعه در اختیار مسافران و گردشگران قرار میدهند، اقامت داشته باشید.
برپا کردن چادر و کمپ زدن هم روشی دیگر برای شب مانی در قلعه رودخان است که لذت و هیجان زیادی را به وجود خواهد آورد آن هم در مکانی تاریخی در قلب جنگلهای فومن. در غیر این صورت رفتن به سایر مکانهای اقامتی نزدیک مانند اقامتگاههای بومگردی، خانهها ویلاهایی که به مسافران اجاره داده میشود یا هتلهای فومن و اطراف آن نیز میتوانند دیگر گزینههای انتخابی شما باشند
قلعه رودخان در دل جنگل قرار دارد و برای رسیدن به آن باید پلههای زیادی را بالا بروید؛ پس لازم است خودتان را برای یک پلهنوردی آماده کنید. از این رو: